Skip to main content

VRTNI CENTRI KALIA

MJESTA GDJE ĆETE PRONAĆI SVE ŠTO JE POTREBNO ZA VAŠ DOM, VRT ILI POLJOPRIVREDNO IMANJE!

Effect preparati

Ako imate problema sa mravima, moljcima, dosadnim muvama, komarcima i osama, Vrtni centri Kalia imaju efektno rješenje za vas. Nova i sigurna rješenja protiv svih vrsta letecih i gmižućih insekata su Effect preparati.

Effect univerzalni insekticid – namijenjen je suzbijanju muva, mrava, komaraca, moljaca i grinja. Ima trenutni efekat, ne ostavlja tragove a prostor osvježava ugodnom aromom citrusa.

                                                                                   

Effect univerzalni insekticid sa raspršivačem – sa produženim djelovanjem, nemijenjen je za sve vrste insekata. Uotrebljava se u svim otvorenim i zatvorenim prostorima gdje se insekti zadržavaju. Sadrži repelent koji spriječava povratak insekata na prskano mjesto.

                                                                                      

Effect sprej protiv osa i stršeljenova – kontaktni insekticid, jako djelotvoran na ose, stršljenove i njihova gnijezda. Pogodan je za teže dostupna mjesta, a prskanje je moguće iz daljine od 5 metara. Trenutno uništava insekte i ima produženi efekat.

Effect muholovac s medom – mehanička zaštita od muva u vidu ljepljive trake sa medom koja privlači muve. Sigurna je za ljude i životinje.

                                                                                      

Effect veliki muholovac – mehanička zaštita od muva koja se koristi u stajama, skladistima, staklenicima, vocnjacima... Muholovac je izrađen od posebnog ljepila koje je trajno postojano. Sa rupicom za vješanje lagan je za upotrebu. Siguran je za ljude i životinje.

                                                                                   

Effect mamac za zohare – Namijenjen je za otkrivanje i suzbijanje zohara. Sadrži jednu ljepljivu kućiću i atraktant. Mehanička, sigurna zaštita, bez mirisa i sigurna za dugotrajnu zaštitu.

                                                                                    

Effect mamac za kuhinjske moljce – sadrži jednu ljepljivu kućiću i feromonsku kapsulu. Namijenjen je za zaštitu od svih vrsta kuhinjskih moljaca koji napadaju prehrambene proizvode. Bez mirisa je i ne sadrži insekticide.

                                                                                  

Effect ultimum – kontaktni insekticid sa dvostrukim djelovanjem, izaziva knock-down efekat i ima produženo djelovanje. Namijenjen je suzbijanju bubašvaba, svih vrsta mrava, stjenica i muva. Preporučuje se za prskanje prostorija gdje borave životinje, skladišta, fasada, itd

                                                                                 

Kartal Milosava,
dipl.ing.poljoprivrede