Skip to main content

VRTNI CENTRI KALIA

MJESTA GDJE ĆETE PRONAĆI SVE ŠTO JE POTREBNO ZA VAŠ DOM, VRT ILI POLJOPRIVREDNO IMANJE!

Oprema za vinogradare i vinare

Kao i prethodnih godina, Vrtni centri KALIA obezbijedili su svojim kupcima mogućnost kupovine svih proizvoda potrebnih za uzgoj vinove loze i berbu grožđa, kao i opremu za proizvodnju vina i rakije.Tehnološki, u našim centrima naći ćete sve, počev od loznih kalemova, preko đubriva, sredstava za zaštitu, makaza za berbu, kaca za grožđe, muljača, pumpi za pretakanje, inox buradi, punilica i čepilica, kao i flaša i čepova.

Kvalitetne muljače za grožđe proizvođača EnoItalia podijeljene su na ručne i električne, sa i bez odvajača peteljki. Njihova cijena kreće se od 99,00€ u zavisnosti od: kapaciteta prijema grožđa u jedinici vremena, materijala od kojeg je napravljena (inox-željezo), snage motora, ugrađene pumpe, itd.

U ponudi se nalaze pvc bačve za trop i inox burad za vino vrhunskog kvaliteta. Inox posude su izrađene od kiselootpornog inoxa, koji je namijenjen za čuvanje rakije i vina. Imaju mnogo prednosti u poređenju sa klasičnim drvenim buradima:
- Jednostavno čišćenje
- Inox ne upija mirise različitih vrsta rakija
- Relativno mala težina u odnosu na zapreminu bureta
- Iznad tečnosti nikada nema vazduha, uprkos tome se bure prazni, to omogućava plovak koji se spušta zajedno sa nivoom vina
- Bure je estetski dizajnirano i krasi prostoriju u kojoj se nalazi

                                     
U ponudi su inox burad u različitim kapacitetima i to:
100l
180l
260l
320l
400l
500l
680l
750l
1000l

Da bi proizvodnja vina bila što kvalitetnija čitav proces prate i odgovarajuća hemijska sredstva. U tom smislu, u KALIA centrima možete naći sredstva za pranje i čišćenje buladi, kvasce, hranu za kvasce i enzime, bentolit, želatin za bistrenje vina, vinsku kiselinu, citronsku kiselinu, kalcijum karbonat, komplete za pripremanje bijelih i crnih vina, širometre, refraktometre, parafinsko ulje, parafinske tablete itd.

                                                         

Za proizvođače rakije, u ponudi su kazani (destilatori) proizvođača Agromex - Slovenija i DES - Srbija. Modeli su mašinski ili prevrtači, sa ili bez mješalice i kapaciteta od 60L do 200L. Uz to, najveći izbor staklene ambalaže, od preko 200 vrsta boca, obezbijediće da svoj proizvod upakujete na najbolji mogući način.

Autor:
Đorđije Malidžan, dipl.ing.agronomije
Vrtni centar KALIA Podgorica