Skip to main content

VRTNI CENTRI KALIA

MJESTA GDJE ĆETE PRONAĆI SVE ŠTO JE POTREBNO ZA VAŠ DOM, VRT ILI POLJOPRIVREDNO IMANJE!

WEBER ROŠTILJ - SINONIM ZA KVALITET

Proljeće i ljeto je nezamislivo bez izuma koji je olakšao i uljepšao pripremanje gotovo svih namirnica – Weber roštilj!

Kada je George Stephen, osnivač kompanije Weber-Stephen Products Co., dizajnirao svoj roštilj u obliku kotla 1951. godine, izazvao je pravu revoluciju u vidu spremanje hrane u dvorištu. Umoran od žalbi na ravne, otvorene rešetke koje su njegovu hranu izlagale vjetru, pepelu i pojačavanju požara, odlučio je da stavi poklopac na njega - doslovno.

Sve je počelo u metalari, gdje je radio, njegova ideja je počela da se oblikuje dok je metalnu plutaču isekao na pola, dodao otvore za vazduh i noge i rodio se originalni roštilj. Shvatio je da to izgleda više nego pomalo čudno, ali ponosno ga je odnio kući da ga isproba.

George-ovi roštilji sa poklopcem postali su pravi hit tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog vijeka i ubrzo proširila na cio svijet pa su Weber roštilji danas marka broj 1.


 

 

Mnogi roštilji na drveni ugljen su optički vrlo slični Weber roštilju, ali razlika u kvalitetu je očita. Kvalitet i vijek Weber roštilja, pogotovu njegovih vitalnih dijelova poput poklopca i kotla odnosno komore za pečenje, sistema za paljenje i čišćenje, imaju dug vijek trajanja.

Iz godine u godinu razvijaju se dodatne, inovativne mogućnosti i funkcionalnosti tako da je roštiljanje postalo više zabava nego obaveza a ukoliko ste zaljubljenik u roštiljske đakonije predlažemo sljedeći izbor Weber roštilja:

 

U zavisnosti od potrebe, bilo da planirate roštiljanje u prirodi ili na vašoj terasi visokokvalitetni Weber roštilji su pravi izbor za vas.