Skip to main content

VRTNI CENTRI KALIA

MJESTA GDJE ĆETE PRONAĆI SVE ŠTO JE POTREBNO ZA VAŠ DOM, VRT ILI POLJOPRIVREDNO IMANJE!

Gardena

Od svog osnivanja 1961. godine Njemačka kompanija Gardena je za svega nekoliko decenija od male trgovačke kompanije za baštenske alate izrasla u svjetski priznatog proizvođača inteligentnih proizvoda i sistema za održavanje bašte. Sa svojima sjedištem u Ulmu predstavlja omiljeni brend milionima vlasnika kuća i bašti širom svijeta.

U svojim proizvodima nudi sve šta je potrebno za njegu vrta i bašte. Garedna danas predstavlja vodeći brend u Evropi za visokokvalitetne alate,a zastupljena je u preko 80 zemalja širom svijeta. Od 2007 godine je članica Husqvarana grupe. Posebno se izdvajaju sistemi za zalivanje, pumpe, njega grmlja i drveća, obrada zemljišta i gradskih bašta. Za dvorište kakvo ste oduvjek željeli u ponudi imaju kosilice za travu i trimere da vam olakšaju posao.

Gardena prskalice, crijevo i programatorski tajmer za vodu omogućavaju navodnjavanje sa bilo kog mjesta. Pametan sistem navodnjavanja pod kontrolom aplikacija je budućnost navodnjavanja. Robotska kosilica radi u potpunosti "sama". Kompomente za navodnjavanje kao što su konektor za slavinu, priključak za crijevo i dodatak za navodnjavanje su samo dio opreme. Svojim tipičnim dizajnom Gardena je postala bezvremenski klasik i svojstveni dio evropskih vrtova. Gardena je budućnost baštovanstva.

Lidija Perutović,
Vrtni centar Bar